Sataope on esiintynyt

Mediassa

Ylermi Ykköselästä (Nina Ågren) ja Kauko Kymmenkylästä (Timo Sipola) suorassa haastattelusssa Ylen Aamussa 22.12.2022

YLE 1 Matematiikkaa ilolla! 

Matematiikan oppiminen ilolla on ollut esillä Ylen pääutisissa, Ylen Aamussa, Yle Suomen iltapäivälähetyksessä ja  Ylen artikkelissa:

Lue tästä koko haastattelu

Sataope haluaa auttaa ja tarjoaa ratkaisuja Suomen matematiikan oppimiseen.
Löydät esimerkiksi mukavia videoita Sataopen Youtube-kanavalta numeroista ja laskuista sekä näytelmät oppitunnin alkuun. 

Matematiikan oppiminen on keskeistä on aloittaa nollasta, joka kertoo, että jotain lukuyksikköä ei ole. Tähän perustuu kymmenjärjestelmä. Kymmenien täyttymistä voidaan  konkretisoida ja harjoitella monipuolisesti siirtämällä oppimisvälineitä seuraavaan lokeroon, kun kymmen täyttyy.

Matematiikkaa opitaan yhdessä juttelemalla näytelmästä opetustuokiolla. Sen jälkeen tehdään tehtäviä yhdessä matikkaparin kanssa ensin rakentelemalla ja sitten merkitsemällä Matsku-kirjaan tai Etsku-kirjaan.

Uutta toimivaa tapaa oppia matematiikkaa on testattu käytännössä Sataopen luokassa jo vuosia. Tarkkaan mietitty etenemisjärjestys luo oppimiseen kiireettömyyttä. Yhteen- ja vähennyslasku sekä kerto- ja jakolasku opitaan yhtä aikaa. Lukumäärät opitaan konkretian kautta samalla, kun opitaan laskemista.

Sataope Ylen lähetyksissä

Sataope mediassa sai ihan uuden yllättävän käänteen, kun Sataopen luokasta ja tavasta opettaa ja oppia matematiikkaa tultiin tekemään juttua YLE:lle.

Uusi tapa oppia matematiikkaa sai valtakunnallista näkyvyyttä 22.12.2022

  • YLE Uutiset
  • Ylen Aamu
  • Yle Radio Suomi
  • Yle Artikkelit oppiminen

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun olin mukana seminaarissa pitämässä ständiä. Seminaaria järjestämässä oli vuoden 2020 matematiikan opettaja Piia Haapsaari. Hän tuli käymään luokassamme seuraamassa tuntia ja kertoi, että YLE voisi tulla tekemään jutun, kuinka meillä opitaan matematiikkaa. 

Enpä aavistanut, että tästä ihan näin laaja juttu tulisi. Matsku-matematiikasta kerrottiin  valtakunnan YLE  1 puoli yhdeksän pääuutisissa sekä paikallisuutisissa.

Sataopen omasta luokasta kuvattiin oppimista ja Sataopen opeilla aiemmin matematiikkaa opiskelleita kuudennen luokan oppilaita haastateltiin.

Opetusneuvos Leo Pahkin kertoi haastattelussa Matsku-menetelmästä ja Matsku-oppikirjoista, jotka Opetushallitus on kustantanut.

Ylen Aamussa tuli suora haastattelu koululta, joka kyllä jännitti minua etukäteen, mutta ammattitaitoinen ja asiaan perehtynyt toimittaja Timo Sipola osasi johdattaa haastattelun niin, että kaikki tarpeellinen tuli sanottua neljässä minuutissa. 

Sataope mediassa: artikkeleita alan lehdissä ja verkkojulkaisuissa sekä kannustuspalkinnot ja stipendit matematiikan oppimisen kehittämisestä

https://www.munoulu.fi/artikkeli/-/id/joustava-opetus-etenee-oppilaan-taitojen-tahdissa
Mun Oulu 9.4.2021

Joustava opetus etenee oppilaan taitojen tahdissa

Luokanopettaja 2/2018

Jokaiselle sopivan tasoisia tehtäviä, s. 13

Luokanopettaja 1/2017

Matikan tunnilla,
s. 18

Opettaja 12/2016

Työpari rohkaisi uudistumaan, s. 30

Seminaari Oulu 10/2022

Sataopen haastattelu Alakoulun matematiikan kouluopetuksen seminaarissa

Palkinto 2016

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö myönsi palkinnon Sataopelle

Palkinto 2014

OKKA Front stipendi matematiikan opetuksen edistämisestä

Shopping Cart